2015-2016 öğretim yılında personel ve öğrencilerimize yemek hizmeti SOFRA GRUP tarafından sağlanmaktadır. SOFRA GRUP, eğitim sektöründeki toplu yemek hizmeti konusundaki uzmanlık ve deneyimini Scolarest markasıyla sunacaktır.
SCOLAREST olarak, çağdaş anlayış ve bilinçte Türkiye’nin 21 ayrı ilinde 200’e yakın özel okul ve üniversitede 50.000’i aşkın öğrenciye hizmet vermenin gururunu taşımaktayız.
Diğer tüm firmalardan farklı olarak okul yiyecek içecek hizmetlerini ayrı bir departman olarak yürütüyoruz.
Compass Group’un sadece eğitim kurumlarında uyguladığı YE ÖĞREN YAŞA (EAT LIVE LEARN) programını Türkiye de hizmet verdiğimiz eğitim kurumlarında da eş zamanlı olarak uyarlıyor ve deneyimimizi sizlere sunuyoruz. ‘Ye Öğren Yaşa’, öğrencilere daha sağlıklı, daha bilinçli ve daha uzun ömürlü bir yaşamın temellerini sunmaya dayanır. SCOLAREST, ‘Ye Öğren Yaşa’ ile sağlıklı beslenme için ihtiyaç duyulan besinleri sağlarken, sağlıklı bir çevreyi sürdürülebilir kılmak için gerekli bilinci de oluşturmayı hedeflemektedir. Öğrencileri en iyi şekilde beslemeyi sadece bir iş olarak değil, aynı zamanda topluma karşı yerine getirmesi gereken bir sorumluluk olarak görmektedir.
Çocuklarımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını sağlayıp, mutlu etmek için SCOLAREST menüleri, öğrenci yaş gruplarına göre dengeli beslenme konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Bu menüler, SCOLAREST ile kurumunuz arasında ortaklaşa karar verilip onaylanmaktadır. Menü değişikliklerinde yemek komitesinin onayı alınmaktadır.
SCOLAREST çocuklarımıza hizmet verirken aşağıda belirtilen standartlarla operasyonlarını yürütmektedir:
Yemekhanelerde kullanılan hammaddeler Türkiye’nin en seçkin firmalarından tedarik edilmekte ve tedarikçiler Kalite Departmanı tarafından rutin kontrollere tabi tutulmaktadır.
Menüler mevsimin sebze ve meyvelerine göre sağlıklı ve dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde ve günlük kalori ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından tasarlanmaktadır. Menüler özellikle hem çocuklarımızın damak zevklerine hitap etmesine hem de kendi aralarında renk farklılığıyla görsel anlamda da doyurucu olmasına özen gösterilmektedir.
Yemeklerde kalp ve damar sağlığı bakımından olumsuz etkileri olan tereyağı ve margarin gibi katı yağlar kesinlikle kullanılmamaktadır. Bunların yerine yemeklerde bitkisel kaynaklı sıvıyağlar; örneğin ayçiçek, mısır özü, zeytinyağı ve doymamış yağ içeriği ve omega 3 bakımından zengin soya ve kanola gibi yemeklik yağlar kullanılmaktadır. Yemeklik margarinlere, sadece açma, poğaça gibi bazı pastane ürünlerinin imalatında yer verilmektedir.
Yemeklerde kızartma yöntemi ile hazırlanan reçeteler en aza indirilmiştir. Genellikle kızartma yerine daha sağlıklı olan fırında, ızgarada ve haşlama ile pişirme yöntemlerini tercih edilmektedir.
Yemeklerde katkı malzemesi olan ürünlerin ve konservelerin kullanımı sınırlandırılmıştır. Her türlü gıda boyaları, tatlandırıcı ve bulyonların kullanımı ise yasaktır.
Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemlerde (Mayıs - Kasım ayları arasında), yapım tekniği bakımından riskli olan gıdaların üretimi kesinlikle yasaktır. Bazı çok riskli gıdaların ise menülerde tüm yıl boyunca sunulması uygun görülmemektedir.
Kalite yönetim sistemi standart gereklilikleri doğrultusunda menü planlama aşamasından başlayarak yemeğin sunulması ve sonrasında örnek numunelerin saklanmasına kadar olan süreç kesin kurallara bağlanmıştır.
Mutfak ve çalışan personel hijyen açısından iç ve dış denetimciler tarafından denetlenmektedir. Ayrıca her zaman okul yönetimi tarafından denetlenmeye hazırdır. Mutfakta temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan maddeler dünya çapında onay görmüş firmalardan seçilir. Günlük dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak kayıt altına alınır.